معرفی device های شبکه

زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار :
۱۴۰۰-۰۹-۰۲

در این بخش به بررسی و معرفی device های شبکه می پردازیم ، با نوین هاست همراه باشید…

معرفی device های شبکه

Router :

ورتر ها دستگاه هایی هستند که کار تفکیک در شبکه را انجام می دهند و به عنوان یک راه ارتباطی بین دو شبکه مختلف است , روتر ها در لایه ی ۳ OSI کار میکنند و به اسطلاح لایه ۳ ای محسوب می شوند و با آی پی ها سر وکار دارد و بسته های اطلاعاتی را از یک شبکه به شبکه ی دیگر ارسال میکند , حال بستگی به پروتکل های مسیر یابی بستگی دارد .

معرفی device های شبکه

یکی از مهم ترین کاربرد های روتر ها جوگیری از Brodcast است . روتر با استفاده از پروتکل های مسیر یابی , بهترین مسیر را در شبکه پیدا می کند و از آن آدرس برای ارتباط با شبکه ی دیگری استفاده می کند.

روتر از دو دسته نرم افزار و سخت افزار تشکیل می شود :

نرم افزار روتر شامل سیستم عامل و رابط کاربری آن است یک سیستم عامل معروف که شرکت سیسکو استفاده می کند IOS نام دارد .

سوئیچ برای اتصال دستگاه های مختلف از قبیل PC , Router , printer  های تحت شبکه و… در سرور مجازی مورد استفاده قرار می گیرد .

از نظر ظاهری سوئیچ مثل جعبه ای می ماند که متشکل از چندین پورت اترنت است که شباهتی به هاب دارد ولی هاب بسته ارسالی را به تمامی پورت های خود ارسال می کند و و تمامی دیوایس ها به علاوه دیوایس مقصد بسته ارسالی را دریافت می کنند اما سوئیچ ارتباط مستقیم بین پورت خود و دیوایس مقصد برقرار می کند و تنها بسته به دیوایس مقصد فرستاده می شود .

حال در میابیم که سوئیچ دارای توانیی این است که روی بسته پردازش هایی را انجام دهد .

ویزگی های سوئیچ

بیشتر سوئیچ ها لایه دویی هستند که به آن ها سوئیچ های معمولی گفته می شود ولی سوئیچ لایه سه ای هم وجود دارد .

این پردازش تا لا یه دوم مدل OSI پیش می رود و نتیجه ی این پردازش , جدولی است که در سوئیچ وجود دارد و با mac address فرستنده و بسته و ثبت پورت ورودی تشکیل می شود .

در شبکه های بزرگ Switch ها جدول های خود را به اشتراک میگذارند تا هرکدام بدانند چه دستگاهی به کدام سوئیچ متصل است و با این کار ترافیک کمتری در شبکه ایجاد کنند.

 سوئیچ به طور معمول در لایه  دوم مدل OSI کار میکند، ولی سوئیچ هایی با قابلیت کارکرد در لایه های  مختلف حتی لایه هفتم هم وجود دارد. پرکاربردترین سوئیچ در بین لایه های مختلف به جز لایه دوم میتوان به سوئیچ لایه سه اشاره کرد که در بسیاری موارد جایگزین مناسبی برای روتر می باشند.

 از سوئیچ میتوان در یک شبکه ی خانگی کوچک تا شبکه های بزرگ با Backbone های چند گیگابایتی استفاده کرد.

برخی مزیت های و قابلیت های سوئیچ:

  • امکـان برقراری ارتباط بین ده ها و گاهی صدها دستگاه را به طور مستقیم و هوشمند به ما می دهد.
  • امـکان برقرار ارتباط با سرعت بسیار بالا را فراهم میکند.
  • امکـان نظارت و مدیریت بر عملکرد کاربران را فراهم میکند.
  • امـکـان کنترل پهنای باند مصرفی کاربران را فراهم میکند.
  • امکان تفکیک شبکه به بخش های کوچکتر و مشخص کردن نحوه ی دسترسی افراد به قسمت های مختلف را فراهم می کند.

Hub :

در معرفی device های شبکه ، هاب ازجمله تجهیزات سخت افزاری است که از آن به منظور برپاسازی شبکه های کامپیوتری استفاده میشود.  گرچه در اکثر شبکه هایی که امروزه ایجاد میگردد از سوئیچ در مقابل هاب استفاده میگردد ، اما ما همچنان شاهد استفاده از این نوع تجهیزات سخت افزاری در شبکه های متعددی هستیم .

 Domain :

 تمامی کامپیوترهای عضو یک (domain)  دامنه، هر اتفاق و یا رویدادی را که در دامنه اتفاق میافتد، مشاهده کرده و یا خواهند شنید.

Domain Collision :

در صورت بروز یک تصادف (Collision ) بین دو کامپیوتر، سایر کامپیوترهای موجود در  domain آن را شنیده و آگاهی های لازم را در خصوص آن چیزی که اتفاق افتاده است را پیدا خواهند کرد. کامپیوترهای فوق ، عضو یک Domain Collision یکسان هستند. تمامی کامپیوترهایی که با استفاده از هاب به یکدیگر متصل میشوند، عضو یک Domain Collision یکسان خواهند بود.

Broadcast domain :

در این نوع  دامنه یک پیام به صورت Broadcast برای هر یک از کامپیوتر های موجود در دامنه ارسال می گردد . هاب و سوئیچ با موضوع broadcast domain برخورد مناسبی نداشته و در این رابطه , به یک روتر نیاز خواهد داشت .

انواع هاب عبارتاند از:

هاب کنترل پذیر:

 این نوع هاب هوشمند و انعطاف پذیر است. بدین معنی که هر یک از درگاه های آن توسط مدیر شبکه از طریق نرمافزار می توانند فعال یا غیرفعال شوند.

هاب مستقل :

 این نوع هاب برای یک گروه از کامپیوترهایی که به طور مجزا از کل شبکه کار میکنند، به کار میرود.

هاب پیمانه ای :

این نوع هاب با یک کارت همراه است و توسط این کارت میتوان تعداد درگاههای آن را افزایش داد.

هاب پشته ای :

این نوع هاب، شبیه هاب مستقل است. با این تفاوت که تعدادی از آنها را میتوان مثل یک پشته به یکدیگر متصل کرد تا تعداد پورتهای کل هاب آن افزایش یابد.

Bridge :

شبیه به سوئیچ است، با این تفاوت که از ۲ یا ۴ پورت تشکیل شده است و با آدرس Mac مربوط به دستگاهها کار میکند و مانند سوئیچ، دارای جدول برای نگهداری address Mac های شبکه است و برای ارتباط با شبکه های Bus استفاده میشود.

بازخوردها
مقالات مرتبط
گیم فیشینگ چیست؟
گیمیفیکیشن چیست و چه تاثیری بر کسب و کارها دارد؟
یکی از نوین‌ترین روش‌ها برای برقراری ارتباط با مشتریان و یا مخاطبان، استفاده از روش‌های گیمیفیکیشن Gamification است.…
زمان مطالعه: 5 دقیقه
انواع سیستم عامل چیست ؟
سیستم عامل چیست؟ (معرفی انواع سیستم عامل)
بدون شک تمامی افرادی که با سیستم‌ها و تجهیزات کامپیوتری در ارتباط هستند، نام سیستم‌عامل را شنیدند و…
زمان مطالعه: 4 دقیقه