فضای ذخیره سازی ابری

زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار :
۱۳۹۸-۰۴-۲۳

فضای ذخیره سازی ابری شیوه ای است که با استفاده از آن تجار و مصرف کنندگان می توانند اطلاعات خود را به شکل ایمن و به صورت آنلاین ذخیره کنند ، به نحوی که بتوانند در هر زمان و در هر مکان به آن دسترسی داشته باشند و همچنین بتوانند به سادگی این اطلاعات را با افراد مجاز به اشتراک بگذارند.

 

 

تحلیل و بررسی فضای ذخیره سازی ابری

فضای ذخیره سازی ابری ، یک راه ساده برای ذخیره و یا جابجایی ایمن اطلاعات در اختیار شما قرار می دهد. تصور کنید که یک کامپیوتر جدید خریده اید و لازم است که تمام فایلهای خود را به سرعت و به شکلی امن به آن کامپیوتر منتقل کنید. همچنین می توانید از فضای ذخیره سازی ابری برای نگهداری و ذخیره ی بلندمدت فایلهایی که هر روز از آنها استفاده نمی کنید ، مانند برخی اسناد مالی ، استفاده کنید.

 

تاریخچه ی فضای ذخیره سازی ابری

دکتر Licklider ( متخصص علوم کامپیوتر ) در دهه ی ۱۹۶۰ فضای ذخیره سازی ابری را ساخت. حدود دو دهه پس از آن شرکت CompuServe فضای کوچکی را در اختیار مشتریان خود قرار می داد تا فایلهای خود را در آن ذخیره کنند. در اواسط دهه ی ۱۹۹۰ ، شرکت AT&T نخستین فضای ذخیره سازی خود را که کاملاً تحت وب بود ، برای مصارف شخصی و تجاری به مشتریان خود عرضه کرد. از آن زمان به بعد ، خدمات متعددی به قابلیتهای این فضا افزوده شده اند. تا ابتدای سال ۲۰۱۷ شرکتهای Apple ( iCloud) ،AWS) Amazone ( ، Dropbox و همچنین Google Docs و Gmail شرکتهای معتبر و شناخته شده ای هستند که فضای ذخیره سازی ابری ارائه می کنند.

 

فضای ذخیره سازی ابری چگونه کار می کند؟

فضای ذخیره سازی ابری به کامپیوتر ، تبلت و یا گوشی تلفن همراه مشتری اجازه می دهد که فایلها ( اطلاعات ) را به صورت آنلاین به یک سرور مجازی جداگانه ی اطلاعات بفرستد و یا اطلاعات و فایلها را از آن سرور مجازی بازیابی کند . این اطلاعات معمولاً در بیش از یک سرور و هاست ذخیره و نگهداری می شوند ، بدین ترتیب ، حتی در صورت آسیب به یک سرور و یا پاک شدن اطلاعات موجود بر روی آن ، مشتریان می توانند به اطلاعات خود دسترسی داشته باشند.

فضای ذخیره سازی ابری می تواند یا به صورت تخصصی ، فقط برای ذخیره ی یک نوع مشخص از اطلاعات ، مثلاً عکسهای دیجیتال استفاده شود ، و یا به صورت عمومی ، انواع مختلفی از فایلها مانند عکس ، فایلهای صوتی ، اسناد word و صفحات گسترده ی excel را بر روی آن ذخیره کرد. به عنوان مثال ، صاحب یک لپ تاپ می تواند عکسهای شخصی خود را هم بر روی هارد کامپیوتر و هم در فضای ابری ذخیره کند تا اگر لپ تاپ ربوده شد ، به آن عکسها دسترسی داشته اشد.

 

فضای ذخیره سازی ابری چه کمکی می کند؟

فضای ذخیره سازی ابری با کاهش نیاز به وجود زیرساختهای پرهزینه برای ذخیره ی اطلاعات در شرکتهای تجاری به شرکتهایی که حجم بالایی از اطلاعات دارند ، کمک می کند تا به میزان قابل توجهی در هزینه و فضای شرکت صرفه جویی کنند. عرضه کنندگان فضای ذخیره سازی ابری تمامی سخت افزار و نرم افزارهای لازم برای ذخیره ی اطلاعات را در اختیار دارند ، به گونه ای که استفاده کنندگان از این فضا نیازی به هیچ سخت افزار یا نرم افزار اضافی ندارند. ممکن است خرید فضای ذخیره سازی ابری در بلند مدت هزینه ی زیادی داشته باشد ، اما با پیشرفت دانش در این زمینه می توان به مرور و در آینده ی نزدیک این هزینه ها را کاهش داد.

علاوه بر این ، شرکتهای تجاری می توانند با محاسبه ی سریع ، میزان فضای ذخیره سازی قابل دسترس خود را بر حسب نیازشان کاهش یا افزایش دهند. سیستم ابری این امکان را فراهم ساخته است که کارمندان مورد اعتماد شرکت به راحتی در هر زمان و در هر مکان به آخرین اطلاعات و فایلهای شرکت دسترسی داشته باشند ، بدین ترتیب این کارمندان حتی در ساعات غیر اداری و خارج از محیط شرکت نیز می توانند به سادگی کارهای مربوط به شرکت را انجام دهند. استفاده از فضای ذخیره سازی ابری با کاهش میزان مصرف انرژی می تواند بر روی محیط نیز تأثیر مثبتی داشته باشد.

 

امنیت فضای ذخیره سازی ابری

امروزه و در عصر دیجیتال ، توجه فراوانی به فضای ذخیره سازی ابری می شود، چرا که یا بسیاری از اطلاعات مهم و حیاتی شخصی ما در این فضا ذخیره شده است و یا شرکتی که طرف معامله ی ماست ، از این فضا برای ذخیره ی فایلها و اطلاعات خود استفاده می کند. در نتیجه ، موضوع امنیت فضای ابری یک مسئله و نگرانی بسیار اساسی است. استفاده کنندگان از این فضا نگران امنیت اطلاعات خود هستند و موارد بسیاری از دسترسی های غیر مجاز که امروزه دیده می شوند ، نشان دهنده ی آن هستند که گاهی اوقات این امنیت وجود ندارد. یکی دیگر از نگرانیهای کاربران این فضا آن است که آیا هر زمان که نیاز داشته باشند ، می توانند به اطلاعات ذخیره شده ی خود دسترسی داشته باشند ؟

 

با اینکه ممکن است فضای ذخیره سازی ابری نسبت به نفوذ هکرها آسیب پذیر به نظر برسد ، اما باید دانست که گزینه های جایگزین مانند ذخیره ی on site نیز آسیبهای امنیتی مخصوص به خودشان را دارند. در حقیقت می توان امنیت فضاهای ابری ارائه شده از سوی شرکتها را با ارائه ی یک گزینه ی جایگزین به کارمندان افزایش داد، بدین صورت که کارمند بتواند از حساب کاربری شخصی خود به عنوان پشتیبان استفاده کرده و فایلهایی را که نیاز دارد به این حساب منتقل کند تا بتواند خارج از شرکت نیز به آنها دسترسی داشته باشد.

نتیجه

یک ارائه دهنده ی خوب فضای ذخیره سازی ابری ، اطلاعات را در جند محل متفاوت ذخیره می کند تا در صورت بروز خطای انسانی ، خرابی دستگاهها و یا بلایای طبیعی ، اطلاعات ذخیره شده از بین نروند. همچنین یک ارائه کننده ی خوشنام ، اطلاعات را به شکلی ایمن ذخیره و ارسال می کند به صورتی که هیچکس بدون مجوز لازم امکان دسترسی به آنها را نداشته باشد. برخی از کاربران نیز می خواهند که اطلاعات به صورتی ذخیره شوند که تنها قابل خواندن باشند و کسی نتواند آنها را تغییر دهد ؛ فضای ذخیره سازی ابری این امکان را نیز در اختیار کاربران قرار می دهد.

 

برای کسب اطلاعات در مورد خدمات ارائه شده توسط نوین هاست ، از جمله ثبت نام دامنه ، خرید هاست ، سرور مجازی در لوکیشن های مختلف ، سرور اختصاصی ، هاست ابری و سرور مجازی ایران ، به www.novinhost.org مراجعه کنید

 

بازخوردها
مقالات مرتبط
گیم فیشینگ چیست؟
گیمیفیکیشن چیست و چه تاثیری بر کسب و کارها دارد؟
یکی از نوین‌ترین روش‌ها برای برقراری ارتباط با مشتریان و یا مخاطبان، استفاده از روش‌های گیمیفیکیشن Gamification است.…
زمان مطالعه: 5 دقیقه
انواع سیستم عامل چیست ؟
سیستم عامل چیست؟ (معرفی انواع سیستم عامل)
بدون شک تمامی افرادی که با سیستم‌ها و تجهیزات کامپیوتری در ارتباط هستند، نام سیستم‌عامل را شنیدند و…
زمان مطالعه: 4 دقیقه