رایانش ابری یا Cloud Computing چیست ؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه
انتشار :
۱۴۰۰-۰۸-۱۴

رایانش ابری یا Cloud Computing چیست ؟ بنا به تعریف موسسه‌ی ملی فناوری و استاندارد(NIST)، رایانش ابری یا Cloud Computing به صورت زیر تعریف می‌شود: رایانش ابری مدلی ست برای داشتن دسترسی فراگیر، آسان و بنا به سفارش شبکه به مجموعه‌ای از منابع رایانشی پیکره‌بندی پذیر ( مثل: شبکه‌ها، سرورها، فضای ذخیره‌سازی، برنامه‌های کاربردی و سرویس‌ها) که بتوانند با کمترین کار و زحمت یا نیاز به دخالت فراهم کننده‌ی سرویس به سرعت فراهم شود.

رایانش ابری یا Cloud Computing چیست ؟

رایانش و محاسبات ابری Cloud Computing

ابر، تصویری است انتزاعی از شبکه ای عظیم و توده ای که حجم آن مشخص نیست. تخمین میزان منابعی که در این سطح استفاده شده است خیلی مشخص نیست به دلیل گستردگی این حوزه؛ اما آنچه را که عرضه می کند، می شناسیم و استفاده میکنیم.

بهترین مثال قابل هضم برای درک سرویس ابری نحوه بهر بردن از برق خانگی می باشد.! شما برای اینکه از وسایل و تجهیزات برقی در خانه یا محل کارتان استفاده کنید لازم نیست یک ژنراتور یا کارخانه برق در خانه تان داشته باشید، بلکه به ازای هزینه مشخصی برق را اجاره می کنید. حالا اگر مصارف برقی شما بیشتر و متفاوت تر باشند مثلاً می روید و از خدمات برق صنعتی استفاده می کنید.

در محاسبات ابری  Cloud Computing  هم؛ افراد دیگر برای نرم افزار، سخت افزار یا شبکه پولی پرداخت نمی کنند، بلکه توان محاسباتی و سرویس های نرم افزاری مورد نیازشان را خریداری می کنند. این ایده جالب صرفه جویی بزرگ و بهره وری زیادی در منابع حوزه فن آوری و آتی را به همراه خواهد داشت.

بدین ترتیب کافی است وسیله شما (PC، موبایل، تلویزیون، حتی وسابل روزمره خانگی مثل ماشین لباسشویی!) یک رابط نرم افزاری (مثل مرورگر) برای استفاده از سرویس های آنلاین فقط یک دسترسی به اینترنت داشته باشد، قادر هستید به راحتی از توان محاسباتی برای انجام کارهای دیجیتالی خود بهره بگیرید.

این نوع محاسبات و فرایندهای مبتنی بر وب،ما را از دغدغه های مرتبط با استفاده از کامپیوترهای سنگین امروزی رهایی می بخشد.

مزایا و نقاط قوت Cloud Computing

هزینه های کامپیوتری کم تر برای ران کردن برنامه های کاربردی مبتنی بر وب، نیازی به سخت افزار یک کامپیوتر قدرتمند و گران قیمت ندارید. چون برنامه های کاربردی روی سرور مجازی ران میشوند . و نه روی رایانه شخصی ما؛ در نتیجه از آن جائی که برنامه های کاربردی بر روی ابر اجرا می شوند. نه بر روی رایانه شخصی، رایانه های شخصی نیازی به توان پردازشی زیاد یا فضای دیسک سخت که نرم افزارهای دسکتاپ محتاج آن هستند ندارد.

صرفه جویی در خرید و استفاده از نرم افزارها

ما میتوانیمبرنامه های نرم افزاری گران قیمت برای هر سیستم شخصی را،به صورت رایگان تهیه کنیم. امروزه برنامه های پرکاربردی مانند  Google Docs، کاملاً رایگان هستند. این سرویس میتواند یک امکان جالب برای فرار کردن از مجموعه آفیس گران قیمت میاکرویافت باشد.

ارتقای نرم افزاری سریع و دائم

آپدیت نرم افزارها بدون دخالت و حتی بدون اینکه اطلاعی در این باره داشته باشیم و در سریعترین وقت ممکنه از نقاط قوت رایانش ابری محسوب میشود.

ظرفیت نامحدود ذخیره سازی

Cloud Computing ظرفیت نامحدودی برای ذخیره سازی در اختیار شما قرار می دهد. در Cloud computing دیگر صحبتی از گیگابایت و حتی ترابایت نیست؛ ظرفیت ها در پتا بایت ها سیر میکند.

عدم نگرانی از دست دادن داده

برخلاف Desktop Computing، که در آن یک دیسک سخت می تواند crash کند. (کرش: به حالتی گفته می شود که کامپیوتر بطور کامل قفل می شود و حتما باید کامپیوتر را ریست کرد.) و تمام داده های ارزشمند شما را از بین ببرد. کامپیوتری که بر روی ابر crash کند نمی تواند بر داده های شما تاثیر بگذارد. این همچنین بدان معنا است که اگر کامپیوترهای شخصی شما نیز crash کنند. تمام داده ها هنوز هم آن جا و برروی ابر وجود دادند و کما کان در دسترس شما هستند. در دنیایی که تنها تعداد اندکی از کاربران به طور مرتب و منظم از داده های مهم و حساس خود نسخه پشتیبان تهیه می کنند. ComputingCloud حرف آخر در زمینه محافظت از داده ها به شمار می رود.

دسترسی جهانی به اسناد

آیا تا به حال کارهای مهم خود را از محیط کار به منزل برده اید؟ و یا تاکنون به همراه بردن یک یا چند فایل مهم را فراموش کرده اید؟ این موضوع در Cloud Computing رخ نمی دهد زیرا شما اسناد و فایل های مهم خود را همراهتان حمل نمی کنید. در عوض، این اسناد و فایل ها بر روی ابر می مانند و شما می توانید از هرجایی که یک کامپیوتر و اتصال اینترنتی وجود داشت باشد به آن دسترسی پیدا کنید. شما در هر کجا که باشید به سرعت می توانید به اسناد خود دسترسی پیدا کنید و به همین دلیل، نیازی به همراه داشتن آن ها نخواهید داشت.

 اخرین ویرایش های شما همیشگی هستند.

یکی دیگر از مزایای مرتبط با اسناد در Cloud Computing این است که وقتی شما یک سند را درسیستم شخصیتان ویرایش می کنید. این نسخه ویرایش شده همان چیزی است که وقتی در محل کار خود به آن دسترسی می یابید مشاهده می کنید. ابر همواره، آخرین نسخه از اسناد شما را میزبانی می کند و تا وقتی شما به اینترنت و ابر متصل باشید، هیچ گاه در معرض خطر استفاده از یک نسخه تاریخ گذشته نخواهید بود.

پایان وابستگی به سخت افزار محدود و خاص

در نهایت، در این جا به آخرین و بهترین مزیت Cloud Computing میرسیم. شما دیگر مجبور نیستید به یک شبکه یا یک کامپیوتر خاص محدود باشید. کافی است کامپیوتر خود را تغییر دهید تا ببینید برنامه های کاربردی و اسناد شما کماکان و به همان شکل قبلی، بر روی ابر در اختیار شما هستند. حتی اگر از ابزار پرتابل نیز استفاده کنید. باز هم اسناد به همان شکل در اختیار شما هستند. دیگر نیازی به خرید یک نسخه خاص از یک برنامه برای یک وسیله خاص، یا ذخیره کردن اسناد با یک فرمت مبتنی بر یک ابزار ویژه ندارید. فرقی نمی کند که شما از چه نوع سخت افزاری استفاده می کنید. زیرا اسناد و برنامه های کاربردی شما در همه حال به یک شکل هستند.

نقاط ضعف رایانش ابری – Cloud Computing

  • نیاز به اتصال دائمی به اینترنت دارد.
  • با اتصال های اینترنتی کم سرعت کار نمی کند.
  • ویژگی ها ممکن است محدود باشند.

این وضعیت در حال تغییر است اما بسیاری از برنامه های کاربردی مبتنی بر وب به اندازه همتای دسک تاپ خود دارای ویژگی ها و امکانات غنی نیستند. به عنوان مثال، شما می توانید کارهای بسیار زیاد با برنامه PowerPoint انجام دهید که امکان انجان همه آن ها توسط برنامه ارائه GoogleDocs وجود ندارد.

داده های ذخیره شده ممکن است از امنیت کافی برخوردار نباشند.

با استفاده از Cloud Computing، تمام داده های شما بر روی ابر ذخیره می شوند. این داده ها تا چه حد ایمن هستند؟ آیا کاربران غیرمجاز می توانند به داده های مهم و محرمانه شما دسترسی پیدا کنند؟ کمپانی CloudComputing اظهار می کند که داده ها امن هستند . اما هنوز برای اطمینان کامل از این موضوع خیلی زود است. از نظر تئوری، داده های ذخیره شده بر روی ابر ایمن هستند و بین چندین ماشین توزیع شده اند. اما در صورتی که داده های شما مفقود شوند. شما هیچ نسخه پشتیبان فیزیکی یا محلی در اختیار نخواهید داشت. در یک حالت کلی و از این زاویه نگاه کردن به Cloud Computing اتکا به ابر، قطعا از لحاظ امنیتی ریسک به شمار میاید.

بازخوردها
مقالات مرتبط
2بهینه-سازی-هاست-برای-افزایش-فروش-آنلاین
بهینه سازی هاست برای افزایش فروش آنلاین
[custumexpert]
زمان مطالعه: 6 دقیقه
بهینه سازی هاست برای افزیش نمره سئو وب سایت
بهینه سازی هاست برای افزیش نمره سئو وب سایت
[custumexpert]
زمان مطالعه: 5 دقیقه