PaaS: پلت فرم به عنوان سرویس

زمان مطالعه: 5 دقیقه
انتشار :
۱۳۹۷-۰۸-۱۵

PaaS مخفف پلت فرم به عنوان یک سرویس است. این اصطلاح به یک سرویس ابری اشاره دارد که از طریق آن ارائه دهنده یک محیط توسعه و همچنین ابزارهای توسعه برنامه های جدید را فراهم می کند. بنابراین PaaS به ویژه برای توسعه دهندگان و شرکت های نرم افزاری که مایل به ایجاد و انتشار برنامه ها یا برنامه های جدید هستند، به سرعت و به آسانی، بدون نیاز به مراقبت از زیرساخت های مورد نیاز خود، مفید است.

 

PaaS چیست؟

در رایانه ابر، PaaS نشان دهنده یک پیوند بین «نرم افزار به عنوان یک سرویس» (SaaS) و «زیرساخت به عنوان یک سرویس» (IaaS) است. در حالی که IaaS تنها زیرساختی را که شرکتها برای کارشان نیاز دارند فراهم می کند، PaaS یک قدم جلوتر می رود و یک بسته از ابزارهای مفید ارائه می دهد تا بتوانید برنامه های خود را شروع کنید. این به این معنی است که شما می توانید محصول را به کاربران خود طراحی، تست، تجدید نظر و استفاده از آن را اعمال کنید: همه اینها با یک پلت فرم به عنوان یک سرویس امکان پذیر است. پلت فرم شناخته شده به عنوان یک راه حل سرویس شامل گوگل برنامه موتور (Salesforce (GAE، مایکروسافت لاورو و force.com است.

 

ساختار PaaS

پیشنهادات PaaS شامل زیرساخت های اساسی مانند سرور ابری ، سیستم عامل ها، فضای ذخیره سازی و middleware می باشند، یعنی برنامه هایی که برنامه های متعدد را متصل می کنند. علاوه بر این، منابع مانند ابزارهای توسعه، زبان های برنامه نویسی، سیستم های مدیریت پایگاه داده و تکنیک های کانتینری وجود دارد. راه حل های مختلف موجود در این پلتفرم یا پیشرفت های اختصاصی ارائه دهنده یا از سوی شخص ثالث است.

هدف آنها این است که مشتریان را قادر سازند تا سریعا و به راحتی برنامه های کاربردی وب را توسعه دهند. اگر از PaaS استفاده می کنید، شما دیگر نباید نگران خرید و مدیریت زیرساخت یا خرید راه حل های مورد نیاز برای توسعه باشید، اما می توانید به طور کامل در برنامه نویسی برنامه و مشتریان خود تمرکز کنید. سپس برنامه های حاصل می توانند به صورت نرم افزاری به عنوان یک سرویس از طریق ابر ساخته شوند. اینها می توانند، مثلا، برنامه های تجاری یا نرم افزار داخلی باشند که فقط برای استفاده در داخل شرکت طراحی شده اند.

 

PaaS چگونه کار می کند؟

با استفاده از پلت فرم به عنوان یک سرویس، شما اساسا محصول خود را توسعه می دهید همانطور که در یک محیط توسعه خود ساخته اید. هنگامی که کد ایجاد می شود، شما آن را به پلت فرم منتقل می کنید، جایی که آن را در یک کانتینر که مورد نیاز منابع است، مستقر کرده و اجرا می شود. در اینجا می توانید تغییرات را بلافاصله مشاهده کنید. بسیاری از خدمات PaaS قادر به اجرای چندین نسخه از یک برنامه در همان زمان می باشند شما می توانید محیط های آزمایش زنده ایجاد کنید و یا رول پشت نسخه های قبلی را اجرا کنید.

سرویس های میزبانی وب یک مثال ساده از نحوه عملکرد سرویس پلتفرم می باشد. به عنوان یک مشتری، شما کد را ایجاد کرده و آن را در سرویس میزبانی وب وارد کنید. این کد را اجرا می کند و صفحه وب ایجاد می کند. شما لازم نیست نگران فضای ذخیره سازی، نگهداری و یا تنظیم پایگاه داده باشید. با این حال، ارائه PaaS همچنین می تواند بسیار پیچیده تر و شامل بسیاری از ویژگی های دیگر.

 

ویژگی های ویژه PaaS چیست؟

اگر از پلت فرم به عنوان سرویس استفاده می کنید، فقط زبان برنامه نویسی خاصی در دسترس است. بنابراین شما باید یک ارائه دهنده ای را انتخاب کنید که از زبان هایی استفاده می کند که پشتیبانی می کنند. توجه ویژه ای به الزامات پروژه خود و زبان های برنامه نویسی توسط راه حل های شخصی PaaS مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین اگر خدماتی که شما توسعه داده اید موفق بوده و ترافیک بیشتری کسب کنید، خدماتی را که احتمالا در آینده نیاز دارید را در نظر بگیرید.

سرویس شما باید حتی در صورت بروز هجوم ناگهانی کاربران نیز پایدار باشد – عملکرد ضعیف تاثیر منفی بر روی شرکت شما دارد، زیرا به بارگیری طولانی مدت منجر می شود. و این به نوبه خود منجر به نارضایتی مشتری می شود. خدماتی که شما رزرو می کنید معمولا افزایش می یابد، اما قیمت نیز افزایش می یابد. قبل از انتخاب ارائه دهنده، باید این هزینه ها را در نظر بگیرید.

 

انواع PaaS

با توجه به طیف گسترده ای از پلت فرم به عنوان یک راه حل خدمات در ارائه، به سختی می توان به دسته بندی های مشخص برای این دسته بندی. این به این دلیل است که مدل های فردی گاهی اوقات به شدت متفاوت و متناسب با نیازهای مختلف هستند. با این وجود، ویژگی های خاصی وجود دارد که می تواند برای شناسایی انواع مختلف استفاده شود. به عنوان مثال، تمایز میان نرم افزار (PaaS (aPaaS و ادغام و مدیریت (PaaS (iPaaS ساخته شده است. اولین مدل، استقرار برنامه هایی است که دارای رابط کاربری گرافیکی برای عملیات هستند. به عنوان مثال، این می تواند یک برنامه برای استفاده داخلی در شرکت باشد که کارکنان می توانند از طریق ابر دسترسی و استفاده کنند.

 

iPaaS، از سوی دیگر، قصد دارد ادغام خدمات ابری با پلت فرم تضمین کند که middleware دیگر نیازی به ارائه برنامه ها نیست. یک مثال از این است که Platform Anypoint توسط MuleSoft توسعه یافته است. از سوی دیگر، تهیه برنامه خالص برنامه اجازه توسعه و یا آزمایش برنامه ها را نمی دهد، بلکه فقط عملیات آنها را انجام می دهد. علاوه بر این، پیشنهادات باز PAaS نیز وجود دارد. این به برنامه های کاربردی مانند Google App Engine مربوط می شود که امکان کار در محیط منبع را فراهم می کند و زبان های برنامه نویسی، پایگاه های داده، سرور مجازی یا سیستم عامل ها از پیش تعیین نشده است.

 

مزایا و معایب پلت فرم به عنوان سرویس

با استفاده از PaaS، توسعه دهندگان مزایای زیادی را ارائه می دهند. مزیت اصلی این است که توسعه بسیار سریع تر و آسان تر است، زیرا شما مجبور نیستید زیرساخت خود را خریداری و مدیریت کنید. محصولات را می توان سریعتر به بازار عرضه کرد. عملکرد نیز مقیاس پذیر است: مانند دیگر سرویس های ابر، شما می توانید به صورت انعطاف پذیری ظرفیت رزرو شده را به صورت مجزا گسترش دهید یا کاهش دهید.

علاوه بر این، شما صرفه جویی در هزینه را به دلیل این که شما مجبور نیستید برای هزینه های خرید پرداخت کنید و شما مجبور نیستید برای تعمیر و نگهداری و مراقبت از به روز رسانی خود و یا خرید مجوز نرم افزار جدید. واقعیت این است که ارائه دهنده مراقبت از پیکربندی زیرساخت را به عهده دارد و از مزایای و معایب PaaS است. در نتیجه، شما هیچ کنترلی بر زیرساخت ندارید و نمیتوانید ویژگی خودتان را اجرا کنید. علاوه بر این، تنها زبان های برنامه نویسی و ابزارهایی که توسط ارائه دهنده در دسترس قرار می گیرند می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

یکی دیگر از عواملی که باید در هنگام تصمیم گیری در مورد پلت فرم به عنوان یک سرویس مورد توجه قرار گیرد این واقعیت است که پروژه شما بیشتر یا کمتر با محیط توسعه انتخاب شده مرتبط است. یک پروژه کوچک می تواند مهاجرت شود، اما برای برنامه های بزرگتر، زمانی که شما به یک پلت فرم دیگر حرکت می کنید، کد همیشه ممکن نیست به طور کامل پذیرفته شود و ممکن است لازم باشد حداقل تا حدی بازنویسی شود. این نیز به خصوص آزار دهنده است اگر ارائه دهنده انتخاب تصمیم به قطع خدمات خود و یا ورشکسته می شود. برای به حداقل رساندن این خطر، شما باید یک شرکت مبتنی بر بازار را انتخاب کنید که قبلا خود را در بازار تاسیس کرده است.

بازخوردها
مقالات مرتبط
گیم فیشینگ چیست؟
گیمیفیکیشن چیست و چه تاثیری بر کسب و کارها دارد؟
یکی از نوین‌ترین روش‌ها برای برقراری ارتباط با مشتریان و یا مخاطبان، استفاده از روش‌های گیمیفیکیشن Gamification است.…
زمان مطالعه: 5 دقیقه
انواع سیستم عامل چیست ؟
سیستم عامل چیست؟ (معرفی انواع سیستم عامل)
بدون شک تمامی افرادی که با سیستم‌ها و تجهیزات کامپیوتری در ارتباط هستند، نام سیستم‌عامل را شنیدند و…
زمان مطالعه: 4 دقیقه